Frissítő házi fagylalt

 

Hozzávalók

  • 2 csésze habtejszín (33-36% zsírtartalmú)
  • 1 csésze tej
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Választható ízek: friss gyümölcs (eper, málna, banán), csokoládé chips, dió, karamell, kávé vagy más kedvenc hozzávalók
jégkrém

Egy jó hír minden fagyirajongónak!! Ma egy házi készítésű fagylalt receptjét mutatjuk be , amely nemcsak ízletes, hanem egyszerűen elkészíthető a konyhájában is. Ezzel a recepttel egy ízletes desszertet kóstolhat meg, tele friss alapanyagokkal és kedvenc ízeivel. Tegye le a voksot a házi fagyi recept mellett!

Elkészítés

1. A keverék elkészítése:

Egy nagy tálban keverje össze a habtejszínt, a tejet, a cukrot és a vanília kivonatot. Keverje el jól, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

2. Ízek kiválasztása:

Ha ízesíteni szeretné fagylaltját, döntse el, melyik összetevőt szeretné használni. Használhat friss gyümölcsöt (például eper, málna, banán – pürésítve), apróra vágott diót, csokoládét, karamellt, étkezési olajokat (például borsmentát vagy narancsot) vagy bármilyen más kedvére való összetevőt.

3. Ízesítés:

Adja hozzá a kiválasztott összetevőt a fagylaltkeverékhez, és jól keverje össze, hogy egyenletesen eloszlassa. Az íz mennyiségét saját ízlésének megfelelően módosíthatja.

4. Fagylaltgép:

Öntse a keveréket egy fagylaltgépbe, és kövesse a gyártó utasításait, amíg a fagylalt krémes állagúra nem sűrűsödik.

5. Kézi módszer:

Ha nem rendelkezik fagylaltgéppel, akkor öntse a fagylaltkeveréket egy sekély tálba és hagyja megdermedni. 30 percenként vegye ki a fagyasztóból, és villával alaposan keverje meg, nehogy kristályok képződjenek. Ezt a folyamatot addig ismételje, amíg a fagylalt besűrűsödik.

6. Tálalás:

A kívánt állag elérése után a fagylaltot fagyasztótartályokban vagy fagylaltos poharakban tálalhatja. Tetszés szerint díszítse fagylaltját gyümölcsökkel, dióval vagy csokoládéval.

7. Tárolás:

Ha nem fogy el egyszerre az összes fagyi, akkor minél gyorsabban tegye tárolóba, majd a fagyasztóba. Tálalás előtt hagyja a fagylaltot egy kicsit megpuhulni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

Így készíthet könnyedén házi fagylaltot kedvenc ízeivel!